Lehed


Men Lingi soovitused ja ideed kuidas tervislikult ja puhta
südametunnistusega oma söögilaudaja eluviise paremaks kujundada.



pühapäev, 16. mai 2010

Meie kogemused pärmseenega võitluses

Teen väikese nimekirja rünnakumeetmetest, mida ägeda pärmseene vohamise puhul ette võtta. Õigemini ei tasu hakata tulekahju kustutama, kui maja juba suurtes leekides. Sellise taktikaga tuleks alustada juba siis, kui esimesed kaebuse märgid tunda annavad, või kui terapeut sellele osutab. Nimelt on pärmseen naistel günekoloogiliselt üpris sageli ebameeldivaks külaliseks. Meestel seevastu ei ole otseseid kaebusi tunda pahatihti kuskilt otsast (vähemalt avaldub ta suguorganitel oluliselt harvemini, kui naistel). Ometi märkab kogenud refleksoloog inimese kehal mitmeid viiteid pärmseene kontrollimatust tegutsemisest kehas, seedetraktis ning saab inimest sellega tegelema suunata. Kui candida on oma normaalsestesse piiridesse tagasi surutud, paneb inimene muutust aga tagantjärele tähele (reipam, rahulikum enesetunne, kõhupuhitused, seedimishäired on kadunud, silmanägemine parem, meeled selgemad jms.)

Seega võta ette järgmised sammud:
* Eemalda menüüst kõik magus (k.a. magusad puuviljad), pärmi sisaldavad toiduained, seenelised (metsaseened, sampinjonid jms), rafineeritud toiduained (suhkur, jahutooted).
* Õunaäädikas:
       ** Joo kolm korda päevas 0,5l õunaäädikaga vett (3-5tl õunaäädikat, või rohkem kui maitseb ja kõht kannatab. Liigselt hapuga ole ettevaatlik, et maole liiga ei teeks)
       ** Meeldivalt soe istevann õunaäädikalahusega
       ** Kihelevaid piirkondi on hea mitu korda päevas õunaäädikalahusega loputada, seejärel mitte kuivatades. Probleemsete kohtade pesemisel ära kasuta seepi või shampoone, eriti kui need on täis aroomi-  jms kosmeetikas kasutatavaid lisaaineid.
* Ära kasuta pesukaitseid, tavalisi pesupulbreid ihupesu pesemisel ning väldi napi lõikega stringe.
* Söö probiotilisi baktereid (nt. Probiotics+b ratiopharm vms).
* Kodustel päevadel kasuta rohkelt küüslauku (4-6 küünt päevas või kuidas enesetunne maopiirkonnas lubab),  teistel päevadel tarvita rohkelt ingverit.
* Hea on kortselehe tee hommikul ja õhtul suur kruusitäis enne sööki väga aeglaselt juues
* 15-20 tilka greibiseemneekstrakti (nt citrosept) 1 klaasi veega hommikul ja õhtul
* Väga tõhus on seedimis- ja reproduktiivorganite punktide kuumutamine moksaga (küsi abi terapeudilt) ja soolakotiga alaselja soojendamine (selgroo lumbaal- ja sacrumi lülide piirkond)
* Visualisatsioon, et kõhupiirkonnas (peensooles) või vaagnapõhjaelundite piirkonnas on intensiivne leek, mis saab kütet pärmseenest ja muudest haigustest ja infektsioonidest. Põledes muunduvad "kütteks" olevad probleemide tekitajad meie kehale jõudu andvaks energiatuleks. Mõttel on tugev jõud, tehke seda igal vabal hetkel ja tegevuste juures, mis ei vaja otsest mõttetööd teiste teemadega (autoga sõites kaasreisijana, jalutades, aiatöid tehes jms)

Sellise intensiivse tegutsemisega on meie patsientide kogemusi arvestades paari-kolma päevaga pärmseene vaevused taganema sunnitud. Candidoosi vastased eluviisid ja meetmed peaks aga jätkuma veel edaspidigi, et saavutada pikemaajalised tulemused. Liiatigi võib pärmseene "kiusamine" radikaalsete meetmete ja ebatervisliku menüü järskude vahetumistega nö vihaseks ajada ning ta hakkab veelgi rängemalt vohama. Sestap tuleb selles tegevuses soovida meelekindlust ja kannatlikkust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar